tisdag 9 augusti 2011

Ny färg i trädgården

I dag när jag kom hem från jobbet,  så gick jag en runda i trädgården och njöt lite av alla blommorna och upptäckte då en ny medlem i familjen stockrosor. Den här blomman har en söt rosa färg.
Kan nog vara så att den kommer från en frökapsel som jag "hittade"  i Visby förra året och spred ut i trädgården.

En annan tacksamt växt som bara fortsätter att blomma utan någon som helst omvårdnad är cikorian, tycker så mycket om den!
Nu när semestern slut, så det kanske inte blir lika mycket bloggande framöver, man får se. På torsdag ska vi fira en 18-åring här hemma, så då hoppas jag på solsken. Ha en fortsatt trevlig vecka! Christina

14 kommentarer:

  1. Vad kul med nya familjemedlemmar i trädgården! :)
    Det är roligt med fest men kan vara slitsamt. Jag har iaf haft en vecka emellan varje så jag har kunnat vila upp mig :)

    SvaraRadera
  2. Hej! när vi var i Vadstena gick jag o plockade stockros kapslar som fallit av..kanske man har sån tur att det tittar upp något till nästa år :)tyvärr fick mina rost angrepp på slutet ;( fin färg på din i af! kramiz Jessica

    SvaraRadera
  3. Skål på dig din lilla filur...här har vi sjungit ,druckit och ätit gott ha det så bra önskar syster yster och catta fnatta. KRAM<3

    SvaraRadera
  4. Det är så spännande med stockrosor, för de kan ju föröka sig och det kan bli vilken färg som helst har jag förstår. Förra året hade vi helt plötsligt en stor ståtlig becksvart stockros...kul.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Hej! Nu dröjde jag en stund med svar på din fråga om Leila klänningen. Om du ser i högerspalten har jag på den och under etiketten outfit borde mina inlägg om den komma fram! Trevligt hos dig! :o)

    SvaraRadera
  6. Tack för en trevlig lunch idag! Man fick lite semesterkänsla i solen...
    Fina blommor du visar. Har du någon frökapsel så tar jag gärna emot....
    Cikoria är en av mina favoriter...hur kan det komma sig? Nu kan du läsa ett nytt avsnitt av min semesterföljetong.
    Kram Ingis

    SvaraRadera
  7. Tack för ditt gulliga avtryck.
    Stockrosor är fina. En av mina favoritblommor. Men inget jag vill ha hemma i min trädgård.
    De växer så vilt till.
    Hoppas vädret blir fint för din 18 årings dag.
    Må gott.
    Kramis

    SvaraRadera
  8. så vakker stokkrose..sånne hadde jeg i flere år...sådde selv med frø fra naoben...sådde de i Sverige..og der trivdes de godt..men de varer ikke vig...Grattis til 18 åringen din.:-)) jeg har også som fylte i april..nå kjører hun bil...rart.:-))

    SvaraRadera
  9. et er koselig å ta en tur i hagen og se på alt det flotte som blomstrer. Litt leit at det snart erover med denslags - høsten nærmer seg fort, så vi får nyte mens vi kan;o)
    Koselig blogg du har.
    Klem fra Solveig;o)

    SvaraRadera
  10. Där hade du tur som fick dom och växa, jag har försökt med frökapslar men det blev inget. Men "hittade" både skott och frön är bäst :o)
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  11. Tack för din fina komplimang. Jag håller med dig, det lär bli lite mindra bloggande nu när jobbet börjar igen. Suck... känns lite trist men jag vet att det blir så. Ha det bäst!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  12. Underbar färg på din stockros. Är så härligt med dom gammeldags blommorna. Jag minns dom från min barndom hos min mormor. Ha de så gott..


    Kram Lisa

    SvaraRadera
  13. Håller med...ljuvliga blommor...
    Vi har sol här idag, hoppas ni med har det så ni kan sitta ute och fira 18-åringen...;)
    Kram o ha en fin dag!

    SvaraRadera
  14. Vilken ljuvlig färg på stockrosen!!! Så skir och vacker och visst är det kul när man lyckas med stulna frön...de verkar nästan ta sej bäst...ha-ha!

    Ha en härlig dag!
    Lisa

    SvaraRadera

Hej, jag blir så glad om du lämnar en kommentar på mitt inlägg