fredag 5 augusti 2011

stockholm, stad i världen

I går blev det en tur till huvudstaden. Jag och maken strosade runt medan dotter och pojkvän for runt i karuseller på Gröna Lund.
Det var så skönt att bara strosa runt utan några som helst måsten. Det var länge sedan vi var i gamla stan och gick. Det är bra vackert med alla gränder och gamla hus. Det är inte bara Bergen som har smala gränder. Här är en i gamla stan.

Det här lilla torget är en mysig oas, men butiken som låg här och sålde en en massa tingel tangel och bra/kul att ha grejer är nu stängd.
Många resturanger finns i gamla stan, men vi tog en fika på östermalmstorgshallen, en gammal tradition, som maken gärna håller på ;) Där blev det en latte och en underbar citronkaka.

Vore kul att ha tillgång till en saluhall, finns så mycket fina råvaror och annat kul att handla.
Mat åt vi på en restaurang som ligger högt upp på Drottninggatan, Rydberg bar & matsal. Mycket god mat och så härlig uteservering på baksidan. Min utsikt under middagen var då detta hus, som kändes lite osvensk, men som var så vacker att se på.

Innan vi åkte dit,  så hade jag bestämt mig för att se tre kändisar ;) och summan av det blev Lars-Erik Berenett, Suzanne Ernrup och (kanske inte så kul men dock gammal politikerkändis) Laila Freivalds. I alla fall fick jag ihop mina tre. Maken såg bara två eftersom han var inne i en butik när Suzanne gick förbi mig. Undrar om hon övade på någon roll, för hon gick och pratade för sig själv ;) Innan vi kom på vad de hette fick vi sitta och googla på program vi visste de varit med i, men man måste ju veta nu(!) eller hur;) Kom ihåg att Suzanne spelade Gullan i Pelle svanslös julkalender, hur galen är man inte. Nej, nu ska jag kasta mig ut i solen en stund, laga lite lunch, sola lite till och sen iväg på middag till Monika och där får vi en av världens godaste dessert, Trifle. Trevlig helg!!!! Christina

3 kommentarer:

 1. Låter som en helt underbart spännande vistelse. Och Gamla Stan är väldigt vacker. Älskar att trilla kring där. Kul ide med kändisarna. Ha en go lördag..

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Hallå där!
  Viilken mysig resa!! Å bilden på Elsa där hon skrattar.....ååååååå sååå fin!!
  Jag tycker det är så roligt...förut innan vi had eSally tyckte jag att alla Westies såg likadana ut. Nu är alla olika...fast ändå väldigt lika..;)
  Hur gammal är Elsa? Sally fyller 2år 2/10. Vilken underbar resa ni gjorde tidigare, både till Bergen och till Güa...till hennes fina butik bara måste jag ta mig så småningom...;)
  Kram o ha enmysig kväll!
  Katarina
  Ps. jag lägger till dig i min lista så jag inte glömmer att kika in här...

  SvaraRadera
 3. God kväll!
  Låter som om Ni har haft en suverän Stockholmsvistelse - varken gamla stan eller centralbadet med omnejd går av för hackor. Saluhallen...slurp...bara att gå omkring och botanisera i en sådan i lugn och ro...
  Jag såg Era tomater i föregående inlägg - vill ha!!! Våra är fortfarande bara gröna...får väl hoppas att de hinner få rödfärg innan hösten kommer - på kvällen och på morgonen känns det litet så temperaturmässigt.

  Apropå mina byxor - jag är kass på att sy knapphål, sitter och ruvar med dem alla, i några veckor till tror jag, innan jag vågar släppa sargen för att ge mig hän.

  Ha en fortsatt skön kväll...
  //Postisarna

  SvaraRadera

Hej, jag blir så glad om du lämnar en kommentar på mitt inlägg