fredag 16 september 2011

Godis är gott & Elsa hälsar

Hej, för ett tag sen gjorde vi goda klubbor efter ett recept från Anette med bloggen Lantlif, en blogg som många läser. Det var den bloggen som var en av de första som jag började läsa.  I alla fall så hade hon gjort klubbor, som verkade vara så mumsiga, så de ville jag prova och ja, goda blev de!!!
Härligt chokladiga och mjuka inuti och lite krispigt hårt chokladskal med strössel utanpå.
Cake pops kallar hon dem och receptet är följande, om ni missade hennes;
2 paket Ballerina kex kladdkaka
1 ask Philadelpiha ost
Vit choklad
Strössel


Kör kexen i en mixer tills det är helt smuligt, blanda i Philadelphia osten, mixa ihop till en smet.
Rulla kulor av smeten som du sen lägger på en tallrik och ställer i frysen i ca 30 min. Rulla bollar av smeten. Under tiden de är i kylen, så smälter du den vita chokladen. Jag har ju kollat lite på "det söte liv" i sommar. (Superduper konditor och riktig pingla) Hon brukar smälta en tredjedel av chokladen och sedan får resten av chokladen smälta ned i den varma chokladen. Det ska göra att chokladen inte blir så kladdig om det är lite varmt. Det har något fint namn, men inte minns jag det. Trä bollarna på trästickor doppa dom i den smälta chokladen och strö över strössel Du kan ha de i en kanna som jag eller som Anette gjorde stack ner Cake popsen i en bit oasis. Nu ska du bara njuta! Sött, ja mycket, men gott ;D)

Och så har ju Anette lilla Nisse, alltid kul att läsa om den rasen man har själv. Finns ju fler westies där ute i bloggvärlden och jag hittar lite nya då och då. Som Sally t.ex. också supersöt.
Elsa på spaning i Ystad
Och så lilla Theodor och lilla B. Lilla B som varit så sjuk i slutet av sommaren, så jag gick här hemma och var orolig, men nu mår hon bra :) Önskar ju att de alla kunde få träffas och leka.
Här syns bara ett par små "grodben", så skönt att ligga under schäslongen och sova.
Nospussar från Elsa till alla bloggvovvar// Trevlig helg, Christina

12 kommentarer:

  1. Hej!
    Första gången jag kikar in här...känns jättebra!!! Hittade din blogg hos gulliga AnnaMaria /Ett Rött Monogram, där du hade en utlottning, ska kika på den se´n, vill bara läsa lite här bland dina inlägg först. Visst var Cake Popsen goda!:)) En så´n liten söt vovve du har och ett vackert namn på henne, Elsa...så hette min mamma;)
    Jag kikar snart in igen!

    Önskar Dig en trevlig helg!
    //lisamaja

    SvaraRadera
  2. Ahh underbara bilder!! Önskar med att vi kunde ses och våra sötnosar kunde få tumla runt! Tänk dig alla i en hög...Elsa, T & B; Nisse och alla bloggwestisar!=)Har varit på några westieträffar tidigare då ca 30 st westies har lekt så bra ihop, en härlig syn! Anettes godispinnar där ser ju sååååå goda ut!

    Många kramar till dig & Elsa!
    Adela

    SvaraRadera
  3. Hejsan! De sre riktigt goda ut dom där Cake popsen. Kanske vore något till kvällens fredagsmys :).
    Så söt hon är Elsa.
    Kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  4. Oj det ser gott ut,och lilla Elsa så så gullig och nyfiken ut.
    Försökte lägga upp mig som följaer hos dig men det verkar inte funka,får försöka senare.
    Kram o ha en fin helg.
    Ninni

    SvaraRadera
  5. Malin Lindblomseptember 16, 2011

    Cake pops är super söta och super goda. Man kan också byta ut ballerinakakorna till egentligen vilka kakor som helst, jättebra! Jag brukar hälla i lite ljus choklad i en ischokladform och sen lägga en kula av cake pop-smeten på den. Låta det stelna och sen doppa i vitchoklad.. Så den ser ut som en liten cupcake och dekorera med ett geléhallon eller annat godis/strössel :) Dom blir så små och gulliga att man nästan inte vill äta upp dom sen :)

    SvaraRadera
  6. Smarriga klubbor! Sitter här med min fredagsmys skål och stoppar in "geisha" så det snart trillar ut genom öronen! Köpegodis är gott men ingenting slår hemma varianterna tycker jag... är tokig i hembakat och hemmagjort godis! Längtar till jul då man har en anledning att gå loss utan dåligt samvete...

    Goa vovvar du visar oss också... har ingen egen hund men blir så sugen ibland!

    Kramar från Jenny

    ...och jo det skulle jag säga också! Filmen du skrev om... den filmen älskar jag! Häx filmer och välgjorda spökerifilmer är bland det bästa jag vet... inte skräckisar utan de trevligare varianterna då!

    SvaraRadera
  7. Låter smaskigt! De ser väldigt goda ut.
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Oj så gott de ser ut och låter. Måste nog nästan göra ett försök jag med och det går ju att äta om man misslyckas också. Fjompen hälsar genast tbx till Elsa. Ha de så bäst..

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  9. Mums! Vågar dock inte prova göra, för det slutar alltid i det att jag mår dåligt, fysiskt och psykiskt. Kan aldrig sluta äta i tid!!!

    Puss-puss, från våra hundar också!

    SvaraRadera
  10. ååå nam...som du frister.-)) det hadde falt i smak i min gane, helt sikker på det.:-) koselig kjøkkenkrok du har :-)) Takk for titten..-) ha en fin fin søndag.:-) klem

    SvaraRadera
  11. p.s du vet at du har aktivert "vis ordrebekreftelse" for å legge inn kommentarer hos deg ? klem

    SvaraRadera
  12. Hej på dig, vilka bilder- älskar den sista;) Ha en riktigt skön dag. Kram Johanna

    SvaraRadera

Hej, jag blir så glad om du lämnar en kommentar på mitt inlägg